Frigolu Gıda Taşımacılığı

Frigolu Gıda Taşımacılığı

Frigolu Gıda Taşımacılığı ısı kontrolü yapılması gereken gıda ve ilaçların üretim aşamasından başlayarak; hızlıca soğutulması, bozulmadan korunması, gereken sıcaklığına ulaştırılması ve bu sıcaklığın, depolama, taşıma  gibi müşteriye ulaşana kadar geçen; tüm aşamalarda muhafaza edilmesi aşamalarının tümünü oluşturur. Frigofirik araçlarımız içerisinde ürün nakliyatı için oluşturulmuş bölümünün duvarları, tavan, taban ve kapıları, iç ortam ile dış ortam arasında; ısı aktarımını minimize edecek şekilde ayarlanmış ve bu bölüme ısı soğutma yeteneği olan mekanik buhar sıkıştırmalı cihaz ile donatılmış araçlardır. Bu cihazların bazı modellerinde soğutma kompresörü, kendi üzerinde ilave olarak bulunan; ve  380V alternatif akımla çalışan bir elektrik motoru yardımı ile sağlanmaktadır. Soğutucu akışkan olarak araçlarımızda en sağlam ve uygun soğutma cihazları bulunmaktadır.

Frigolu Gıda Taşımacılığı kara yolu ve deniz yolu üzerinden bozulma ihtimali olan; ürün  taşınımın da kullanılan frigorifik araçlardaki bütün soğutma cihazları, taşıdıkları ürünün gerekli sıcaklığını muhafaza etmek üzere tasarlanıp üretilmişlerdir. Bu  tasarım cihazlardan taşıma ısısının üzerindeki bir ısıda yüklenen ürünleri soğutması beklenmemelidir. Soğutma işlemi yapılmamaktadır. Dolayısıyla ürünün yükleme öncesinde mutlaka taşıma sıcaklığına getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca yükleme sırasında ürünün sıcaklığına dikkat edilmelidir. Ürün yükleme sırasında kasa içerisine girecek ısı enerjisi ve rutubeti; en aza indirmek  için soğutma ünitesini asla çalıştırılmamalıdır. Arka veya varsa yan kapıları açık olarak ünite çalışmaya devam ederse; evaporator fanı içerideki hava kütlesini dışarı doğru itmeye çalışırken, dışarıdan da; aynı hızla sıcak hava ve içeriğindeki nemin kasa içerisine girmesine neden olacaktır.

Frigolu Gıda Taşımacılığı bu şekilde kapının her açılışında, soğutulmuş olan taşıma bölümünden içeriye sıcak ve rutubetli hava girmektedir. Bu araçların kullanımı ve yükleenmesi de deneyimli elemanlar ve tcrübeli firma gerektirmektedir. Bu durumda soğutucu ünite, yeni giren havadaki ısıyı almak zorunda kaldığı gibi, duvarlardan içeriye giren ısıyı da almak zorunda kalır. Ünitenin kasasından içeriye yeni giren havadaki su buharının evaporator peteği üzerinde donması sebebiyle, bu buzdan kurtulmak için; büyük ihtimalle buz çözme (defrost) çevrimine ihtiyacı olacaktır. Bu soğutucu ünite buz çözme işlemi sırasında ürünlere soğutma işlemi yapamaz. Buz çözme işlemi sona erdiği zaman ise; sistem bu defa duvarlardan gelen ısıya karşı koyacak ve bu ısıyı dışarıya atmaya çalışacaktır.

İletişime geçmek için tıklayınız.

Bir cevap yazın